Vind hier een overzicht van de beste en mooiste bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Toscane. De vele authentieke en eeuwenoude steden die Toscane rijk is herbergen ook een hoop van de rijkdommen van Italië. Rijkdommen in de vorm van beelden, wereldberoemde gebouwen, kathedralen en zoveel meer. Cultuur en overblijfselen vanuit het Romeinse tijdperk en daarvoor. De 5 must see bezienswaardigheden hebben wij hieronder voor u op een rij gezet.

De Toren van Pisa

De scheve toren van Pisa. Een uniek en wereldberoemd Italiaans bouwwerk. Deze 55 meter hoge toren staat al sinds 1173 met een scheve hoek van 3,99 graden. U kunt deze toren rondom bekijken, aanraken en bewonderen, maar ook van binnen kunt u de toren ontdekken. U volgt dan een wenteltrap van 297 treden, om boven een adembenemend uitzicht over de stad Pisa te kunnen aanschouwen.

Kathedraal van Florence

In het midden van de eeuwenoude stad Florence vind u de Kathedraal van Santa Maria del Fiore. Een van de mooiste kathedralen die Italië rijk is. U kunt deze kathedraal van binnen en van buiten ontdekken. Dit gebouw dateert uit de 13e eeuw en was pas in 1427 als afgebouwd beschouwd. Komt u langs of in de stad Florence dan is deze kathedraal niet te missen en een prachtig uitstapje waard.

Plazzo Vecchio

Ook in Florence te bezichten is de Plazzo Vecchio, een museum met werken van Dante en Leonardo Da Vinci. Een unieke beleving, vooral als u van kunst en antiek houdt.

Standbeeld van Michelangelo’s David

Op de route naar Plazzo Vecchio komt u een ander beroemd beeld tegen, namelijk die van Michelangelo’s David. Deze staat aan op de piazza della signoria. Een enorm standbeeld omring door marmeren muren. Waar u het beeld van alle kanten kunt bewonderen.

Chianti

Het typisch Toscaanse landschap vindt u prachtig terug in het gebied Chianti. U vindt deze streek tussen Florence en Siena. Uitgestrekte heuvelachtige landschappen met typisch Italiaanse bomen en af en toe een klein dorpje. Als u van rust, heerlijk eten en genieten van een wijntje met een fantastisch landschap houdt. Dan is deze streek zeker de moeite van het bezoeken waard.