Op vakantie in Toscane? Bekijk het laatste nieuws! Een headsup wanneer u binnenkort naar Florence gaat om deze adembenemende stad te bezoeken. U kunt door de lokale gemeente natgespoten worden bij de meest populaire bezienswaardigheden.

Natgespoten in Florence!

Om “picknicken” op de vele beroemde bezienswaardigheden in Florence te ontmoedigen, is de lokale gemeente van plan water in te zetten. Deels om de straten schoon te maken en deels om toeristen te ontmoedigen om deze plekke te gebruiken voor een ontbijt en lunch gebied. Een vrij onvriendelijke manier om met bezoekers om te gaan, zo vinden velen. Vooral omdat de stad Florence veel van haar financiën te danken heeft aan toeristen. De vele hotels, restaurants en cafes verdienen goed aan de dagelijkse stroom van nieuwe bezoekers.

Toscaans stad florence

Waarom deze optie?

Het gerucht van deze wat onvriendelijke manier om met stadsbezoekers om te gaan, komt van een uitspraak van de lokale wethouders. Die opperde het idee om zo twee problemen in 1 klap op te lossen. Aan de ene kant de stad continu schoon houden en aan de andere kant rusten op ongewenste plekken ontmoedigen. Velen pleiten echter voor een andere oplossing, zoals het creëren van meer rustplekken, waar dus blijkbaar behoefte aan is, daarnaast geven ook vele aan dat het verspilling van water is. Vooral omdat deze snel verdampt in de zomerse Italiaanse zon. Op dit moment is er nog geen bericht binnengekomen dat de gemeente dit middel al ingezet heeft. Mocht u dit ervaren, neem dan contact met ons op. Zodat wij andere bezoekers kunnen waarschuwen.

Gebied Florence in Italië

Het gebied Florence bestrijkt een gebied van102,4 vierkante kilometer, bekend van de grote culturele schatten en bezienswaardigheden. Het is een fantastische stad, met voor ieder wat wils. U zult uw ogen uitkijken en het zal u stimuleren om nog eens een keer terug te komen. Bekijk hier de kaart van Florence: