Wat betekent Toscane voor Italië

De provincie Toscane herbergt grote belangrijke steden in Italië. Steden die zorgen voor werkgelegenheid, cultuur en toerisme. Met 3,5 miljoen inwoners verspreidt over 22.000 vierkanten kilometer heeft het gebied een lage bevolkingsdichtheid. Dit komt deels door de verschillende landschappen en grote populatie concentratie in de grote steden zoals Siena, Pisa en Florence.

Italiaanse cultuur

Italianen staan bekend als een vurig volk, met veel passie, liefde voor goed eten, mode en gevoel voor kunst en cultuur. Zoals Rome eigenlijk 1 groot openlucht museum is, is dat in Toscane net zo. Vele steden hebben hun culturele centrum beschermd en dat levert jaarlijks vele bezoekers op. Italianen staan daarnaast bekend als gastvrij en altijd vrolijk. Dat kan ook bijna niet anders als de zon elke dag schijnt.

De bezienswaardigheden van Italië

Naast het beeldschone landschap van Toscane biedt Italië veel en vele meer. Denk aan de mooiste stad van Europa volgens vele: Rome. Een adembenemende stad met wereldberoemde attracties. Zoals:

  • Het Vaticaan met de Sixtijnse Kapel
  • De spaanse trappen
  • Het Colosseum
  • De Trevifontein
  • Het Pantheon
  • Forum Romanum

Al deze attracties liggen op loop afstand van elkaar. Wanneer u Rome bezoekt, kunt u dan ook het beste de auto thuis laten. De Metro brengt u eenvoudig en overal waar u heel wilt. Het is ook nog eens een heel goedkoop vervoersmiddel. Wilt u liever een wat meer modieuze en moderne stad bezoeken, dan bent u in Milan aan het juiste adres, daar waar veel van de bekende mode merken hun oorsprong kennen. Vindt u in Milaan veel moderne architectuur, winkelstraten en uitgaansgelegenheden. Een andere must see, wanneer u naar Italië gaat is Venetië een stad altijd in harmonie met het water. Deze unieke wereldstad bezoekt u ook niet met de auto, maar kunt u het beste met een bootje ontdekken. De vele gondels bieden u een unieke kans om de stad van een speciale kant te bekijken en fotograferen.

Bekijk hier nog andere mooie vakantieplekken in Italie.

Italie

In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi.