Toscaans landschap
Het weer in Toscane in april

Als de lente alweer lekker is begonnen, warmt Toscane heerlijk op tot een graad of 20 met uitschieters naar 23 graden. De zon wisselt de bewolking in deze maand af en als u geluk heeft voelt het al zomers aan. Vooral in het binnenland kan het warmer worden.

Temperatuur Toscane april

Tips voor april

Wanneer u van winkelen houdt kunt u in Italie goed terecht, overal zijn leuke sfeervolle winkelstraatjes met nog originele winkeltjes. Hier verkoopt met waren als schoenen, tassen, sieraden en etenswaar. Grote winkelketens vindt u minder in de kleine steden. Hier kunt u nog winkelen en die uniek antieke of originele kadotjes vinden. De grote steden zoals Pisa en Florence bieden meer winkelaanbod en zijn een stuk commercieler.

Genieten van het Italiaans eten

Ook in deze maand kunt overal genieten van heerlijk Italiaans eten. De pizza en pasta zullen u heerlijk smaken, vooral in de kleinere steden. Daar waar nog met authentieke recepten en steenovens gewerkt wordt. Hier proeft u het echte Italie met verse ingredienten, gemaakt met liefde. Vergeet ook niet de wereldberoemde Gelatto te proberen, heerlijk romig ijs, zoals alleen de Italianen die kunnen maken.