Italiaans landschap
Het weer in Toscane in augustus

Vele toeristen bezoeken Italie en daarmee ook vaak Toscane in de zomermaanden juli en augustus. Dit zijn dan ook de drukste maanden om het gebied te bezoeken. Plan daarom uw reis goed, zodat u maximaal van uw welverdiende vakantie kunt genieten. Aan het weer zal het namelijk niet liggen, dat is uitstekend in augustus. Het is wel aan te raden voldoende zonnebrand mee te nemen, want met 9 zonuren gemiddeld per dag. Zult u het niet koud hebben.

Temperatuur Toscane augustus

Tips voor augustus

De maand augustus is een drukke maand, in ieder geval als u dan kijkt naar het aantal bezoekers dat het gebied te verwerken krijgt. Veel toeristen en dagtoeristen bezoeken de toeristische plekken, grote steden en stranden. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Dat scheelt u geld en tijd. Een aantal tips.

Plan uw reis en vervoer

De meeste bezoekers komen in deze maanden met de auto en het vliegtuig. Het kan daarom erg druk zijn op de weg en de luchthaven. Zorg daarom voor voldoende snacks, drinken en cash geld. Zodat u snel en comfortabel kunt reizen. Gaat u met de auto, dan is het belangrijk dat uw navigatiesysteem up to date is. Zo voorkomt u onnodig omrijden en zoeken naar hotels, restaurants of bezienswaardigheden.

Boek uw hotel op tijd

Uit onderzoek blijkt dat u het goedkoopst hotelovernachtingen, autohuur en vliegtickets boekt 4 maanden voor vertrek. In die tijd bent u nog niet te vroeg met boeken en zeker niet te laat. De maatschappijen willen u heel graag als klant binden en zijn bereidt om u hiervoor een goede prijs te geven. Wacht daarom niet te lang met boeken, want de prijs gaat na de 4 maanden omhoog. Daarnaast is goed vergelijken ook een tip om de juiste accommodatie te vinden. Er is veel keus en dat is voor veel mensen lastig. Goed afwegen wat u belangrijk vindt, helpt u om snel de juiste plek te vinden.