Florence bij nachtHet weer in Toscane in december

Zodra we in Nederland in november al voelen dat de winter is begonnen, dan voel je dat in Toscane iets later en wel in de maand december. Dit is ook 1 van de maanden waarin er ook in dit gebied sneeuw kan vallen. De grootste kans is overigens wel in het noorden van Italie en meer bergachtige gebieden. December voelt voor veel mensen nog niet heel koud aan, maar een goede jas is zeker aan te raden. Vooral met de vele kans op regen in deze maand. De temperatuur overdag schommelt zo tussen de 6 en de 12 graden. Nog heel behaagelijk, maar warm is anders.

Temperatuur Toscane december

Tips voor december

Het weer slaat in december snel om, naar herfstachtig weer. De bomenen en planten passen zich daarop aan en bereiden zich ook voor op de winter. En juist dit natuurlijke verschijnsel geeft een prachtig effect op het Toscaanse landschap, wat zich kenmerkt in lang uitgestrekte heuvels met veel flora en fauna. Hier gebeurt in deze maand veel en je kunt bijna zien dat de planten en bomen veranderen als je langere tijd in hetzelfde gebied verblijft. Daarom is onze tip voor december, ga het binnenland in en proef de cultuur en natuur. En wanneer u reist met een hond, weet dan dat u in deze periode vaak ongestoord met de hond mag wandelen op het strand.

Dagelijks andere italiaanse gerechten proeven

Italianen houden van lekker eten en simpele gerechten, waarbij wel de ingredienten slim op elkaar afgestemd zijn. Het is daarom zeker aan te raden, om tijdens uw bezoek de authentieke pizza’s en pasta’s te proeven in de diverse eetgelegenheden. Het zijn voedzame en gezonden maaltijden die u genoeg energie geven om het maximale uit uw bezoek te halen. Uiteraard mag een gelato als toetje niet ontbreken en ondanks dat het december is. Smaakt ook die altijd weer heerlijk.