Ponte Del Vecchio
Het weer in Toscane in juli

Een heerlijke maand, met zeer warm weer dat tot wel 35 graden kan oplopen, veel zon en een zwoele nacht. Ideaal als zomervakantie, want in Toscane kun je alles vinden wat je van een zomervakantie zal verwachten. De stranden zijn groot, lang uitgestrekt en er waait altijd wel een verkoelend briesje.

Temperatuur Toscane juli

Tips voor juli

De maand juli is met name geschikt om uit te rusten en te genieten van het fantastische weer. De stranden, steden en watersportactiviteiten zijn in deze maand bij uitstek geschikt om te bezoeken en proberen. De kust van het toscaanse land rijkt van noord Italie tot aan het zuiden en daarom is er altijd plek voor iedereen. Wel zijn er populaire stranden, waar het in deze maand wat drukker kan zijn. Het is dan ook verstandig om in deze maanden op tijd naar het strand te gaan, want rond een uur of 11 begint het al aardig vol te raken.

Wat moet je niet vergeten bij een stranddag?

Los van een handdoek, eten en drinken. Is het hier goed mogelijk om water activiteiten zoals snorkelen, duiken en jetskieen te beoefenen.

Snorkelen

Als u graag snorkelt dan kunt u in toscane het beste terecht bij Marina di Campo in Elba. Hier worden diverse boottochten georganiseerd die u naar de mooiste plekjes brengt. Plekken waar u via de kust niet zomaar kan komen. Heeft u zelf goede snorkelspullen. Dan is het altijd aan te raden, deze mee te nemen. Vaak zijn die van een betere kwaliteit dan de standaard spullen die u bij deze plekken huurt.

snorkelen Toscane

Duiken

Ook als u graag gaat duiken kan Toscane u voorzien van prachtige onderwater omgevingen. Veel gekleurde vissen en avontuurlijke plekken. In porto Azzurro kunt u verschillende excursies boeken, precies zoals u het graag heeft.

Watersport

Bijna elk strand heeft wel een watersport winkel, een plek waar u kanos, jetskiet, strandbuggies en andere watersporten kunt beoefenen. Vooral de grote stranden hebben dergelijke opties, compleet met instructeurs en begeleiding.

Overige tips:

Zorg in de Toscaanse zon van Juli goed voor uw gezicht. Gebruik goede zonnebrand en bijvoorbeeld een gezichtsmasker om uw huid te laten herstellen na een hele dag in de zon.