Ponte del vecchioHet weer in Toscane in juni

In de zomer komt Italie echt tot bloei, dat merk je in alles. De gebouwen worden mooi belicht en het lijkt alsof je in een openlucht museum rondloopt. De mensen zijn vrolijk en vriendelijk en het landschap kleurt groen en fleurig. De maand juni is een uitstekende maand om Toscane te bezoeken, omdat u heerlijk sfeer kunt proeven en van een aangenaam zonnetje en temperatuurtje kunt genieten, zonder dat het extreem druk is in de steden en op de weg.

Temperatuur Toscane juni

Tips voor juni

In deze maand kun je al uitstekend naar het strand. Het water is in deze tijd van het jaar nog wel aan de koude kant. Zo’n 20 graden, maar deze warmt snel aan het einde van de dag. Hieronder een aantal populaire standplaatsen voor een gezellig, relaxend en leuk dagje uit

1. Stranden in de buurt van de stad Pisa

Bij de bekend plaats Pisa, vooral bekend van de toren van Pisa. Vind je meerdere mooie en leuke stranden. Zoals de Marina di Pisa, Calambrone en Tirrenia. Hier vind je witte zandstranden om heerlijk van de zon te genieten. Vooral als u de dag afsluit met een heerlijke Italiaanse Gelatto

2. De stranden bij Livorno

Ook bij deze plaats vindt u vele leuke en rustige zandstranden zoals Marina di Bibbona, San Vincenzo en Castagneto Carducci. Wanneer u met de auto reist, kunt u het beste de kust afrijden en een leuk strand uitkiezen.

Neem bij deze excursies ook zeker uw strandbal, badlaken en contant geld mee. U kunt niet overal pinnen en op het strand worden ook waar verkocht. Zoals fruit, drinken en speelgoed. Indien u hier gebruik van wilt maken, kunt u het beste wat kleingeld meenemen. Bij deze handelaren kunt u overigens altijd afdingen en het is te adviseren dit ook te doen.

Met de Caravan

Je kunt er ook voor kiezen het land te verkennen met de caravan. Op de website van verkoopjecaravan.nl kun je eenvoudig caravans kopen en verkopen. Het maakt je wendbaar op vakantie en je bespaart op hotel kosten. Er is overal wel een winkeltje te vinden voor boodschappen.