Florence van boven
Het weer in Toscane in maart

In deze maand begint de lente terug te komen in het land. Wat later in maart loopt de temperatuur al weer snel op naar 15 tot 18 graden. Aangenaam om met de auto, fiets of te voet het land te verkennen. Het is wel aan te raden om voldoende warme kleding mee te nemen, soms kan het toch nog verradelijk koud worden, houdt daarom dagelijks de weersverwachting voor Toscane bij, zo wordt u niet verrast voor een verlate winterse bui.

Temperatuur Toscane maart

Tips voor maart

Houdt u van fietsen? Dan is een fietstocht door Toscane zeker een aanrader. U kunt zo makkelijk en op uw eigen tempo het land ontdekken. U heeft ook niet veel nodig om rond te trekken, met een rugzak kunt u met eenvoudig van plaats naar plaats fietsen en telkens in een ander pension of hotel overnachten. Zo leert u niet alleen de mensen nog beter kennen, maar kunt u ook overal genieten van het heerlijke en gezonde Italiaanse eten. In dit jaargetij kunt u ook genieten van de dieren die u onderweg tegekomt. Zoals de geiten, koeien en schapen.

Reizen met de trein

Liever minder inspannend het land verkennen, met de trein kunt u ook eenvoudig overal komen. De trein heeft namelijk een uitstekende connenctie door heel Italie, vele Italianen maken gebruik van het openbaar vervoer. Deze komt daarom ook overal en is niet duur. U bent veel goedkoper uit dan met een huurauto. Ook stopt de trein vaak in het hartje van de stad. Zoals in Rome of in Florance het geval is. Ideaal voor wanneer u relaxed, makkelijk en snel veel wilt zien van dit prachtige landschap.

Reizen met de auto

Reist u liever met de auto, ook dat kan heel eenvoudig. Let wel op, de Italianen rijden assertiever als de Nederlanders. Het beste kunt u hierin meegaan, zo werkt het verkeer hier nu eenmaal.