Ponte del vecchio
Het weer in Toscane in november

Bezoek je het Toscaanse land in November hou dan zeker rekening met veel regen. Dit is de maand waarin de meeste neerslag valt en vooral in het binnenland kan het langdurig nat zijn. Gelukkig is de temperatuur nog steeds aangenaam en breekt ook zeker wel de zon door. Maar een paraplu en goede jas zijn zeker geen overbodige luxe in deze maand.

Temperatuur Toscane november

Tips voor november

Met name door de wisselvalligheid van het weer deze maand, zijn met name de indoor attracties het meeste aan te raden. Denk aan musea, cathedralen en kerken, die natuurlijk allemaal open zijn in deze maand. Zorg er wel voor dat je optijd je kaartje koopt, soms kan het ineens heel druk zijn en dan sta je ineens langere tijd in de rij. Een kaartje kun je in veel gevallen ook vooraf en online kopen. Een geprinte versie van je entreebewijs meenmen in dan voldoende om binnen te komen. Scheelt een hoop wachten voor de kassa. Het is ook raadzaam om je accomodie in deze maand wat dichter bij het centrum te hebben zitten. De prijzen zijn gelukkig zeer schappelijk, dus vaak lukt dat ook heel goed. Steden als Florance en Siena hebben veel hotels, Bed & Breakfests en hostels waar je prima terecht kunt. Een hotel dicht bij het centrum geeft je namelijk de optie om je dag beter in te delen als het weer wat minder meezit. Je kunt dan uitslapen als het in de ochtend slecht weer is en lekker op pad als de zon doorbreekt.

Het juiste moment om je hotel te boeken

Uit onderzoek is gebleken dat je het goedkoopst boekt ongeveer 4 maanden voor vertrek, in het geval van november moet je dus in de zomer op onderzoek uitgaan voor een leuke accomodiatie. Last minute is namelijk vaak niet zo goedkoop als je zou verwachten. Beter kun je optijd boeken, dat geeft je de laagste prijs.