Toscaans landschap
Het weer in Toscane in oktober

De maand oktober lijkt misschien niet zo heel voor de hand te liggen om Toscane te bezoeken, maar het biedt veel voordelen. Want veel mensen assosieren oktober toch al weer wat met herfst/winter, terwijl dat beeld dan zeker nog niet te zien is in het Toscaanse landschap. Dat begint pas echt eind november. Het is daarom juist een hele mooie maand om het gebied te bezoeken, want het is er dan niet zo druk en je kunt op je gemak door het land reizen.

Temperatuur Toscane oktober

Tips voor oktober

Een ideale manier om Italie in het algemeen en dus ook Toscane te ontdekken is met de trein. Het treinnetwerk van Italie is goed en de treinen rijden vaak. Het is daarnaast ook nog eens erg betaalbaar als vervoersmiddel en je kunt de trein pakken wanneer het jou uitkomt. Wil je langer blijven in een bepaalde plaatst, dan is dat geen punt natuurlijk. Alle grote steden hebben een goede treinverbinding die vaak stopt in het centrum. Ideaal voor toeristen om snel veel stedentrips te maken. Je hebt zelfs treinkaartjes die langere tijd geldig zijn. zo heb je de 10 ritten kaart. Waarmee je met een korting van 20% 10 ritten kunt reizen. Van Rome naar Florence reizen kan al vanaf 35 euro per persoon.

Musea tip

Veel populaire italiaanse attracties zoals het Colloseum of Vaticaan in Roma, maar ook musea in Florence hebben entreegeld. In een drukke periode kan de rij om een kaartje te kopen heel lang zijn. Dit terwijl je ze prima vooraf al kunt kopen en met een geprinte versie binnen kan komen. Heel handig als je geen tijd wilt verspillen in een rij voor een kaartje. Let wel op dat je de kaartjes koopt op de officiele websites, er zijn namelijk veel wederverkopende websites die tickets voor hogere prijzen aanbieden.