Florence van boven
Het weer in Toscane in september

Als de zomervakantie voorbij is, wordt het snel al weer wat rustiger in de kleine steden van het Toscaanse land. Ideaal om dan toch nog het land te ontdekken. Als u tenminste vrij kunt krijgen en tijd heeft om rond te reizen. Het weer is namelijk nog steeds erg aangenaam, voora in het begin van september. Het is niet te heet, maar wel lekker warm. Vaak is September een veel gunstigere maand om op vakantie te gaan, omdat het seizoen wat op zijn eind loopt. Prijzen van hotels, autohuur en vliegtickets liggen veel lager.

Temperatuur Toscane september

Tips voor september

Als u in deze maand Toscane ontdekt, kunt u veel meer zien dan in de maanden hiervoor. Er zijn minder wachtrijen bij de musea en het is ook een stuk minder druk op de weg en op het vliegveld. De maand september is dan ook bij uitstek geschikt om op de fiets of met een huurauto het land te verkennen. De avonden zijn lekker zwoel en het blijft nog lekker lang licht. U kunt dan nog uitstekend genieten op een terrasje of op het gewenste moment genieten van een heerlijke italiaanse maaltijd in een knus restaurantje.

Slimme hotel overnachtingen

Hotel overnachtingen in september zijn goed te betalen, vooraf reserveren is een slimme manier om zekerheid te krijgen van boeking. Maar al heel vaak niet nodig. Via uw smartphone heeft u namelijk op dezelfde dag nog een leuke kamer. Het Toscaanse land is namelijk bezaaid met hotels, hotels en Bed and Breakfest accomodaties. Als u lekker met zijn tweeen op reis gaat, kunt u zelf bepalen hoe lang u op een bepaalde bestemming wilt blijven. U heeft dan alle vrijheid en de luxe van keuze. Het is wel raadzaam om meerdere websites te gebruiken om goed te vergelijken waar u het voordeligste kunt overnachten.