Florence bij nacht
Het weer in Toscane in februari

In de pure wintermaand februari kunt u genieten van het mooie soms besneeuwde landschap van Toscane. Het herkenbare en adembenemende heuvelachtige landschap heeft in deze magische maand iets extra’s. Echt iets voor natuurliefhebbers en amateur fotografen. U zult hier de mooieste fotos schieten en herinneringen vastleggen die u nooit zult vergeten. In deze maand wordt het koud in de nacht, het kan in deze maand ook vriezen. Overdag kunt u gemiddeld 4 uur genieten van de zon, maar deze maand brengt ook veel neerslag.

Temperatuur Toscane februari

Tips voor februari

In februari kunt u een doorreis vakantie door Italie combineren met een skievakantie. In het noorden van Italie zijn namelijk vele populaire skieoorden, waar u kunt snowboarden, skieen en sleeen. Na dit intensieve deel van uw vakantie, kunt u tot rust komen in 1 van de vele pitoreske dorpjes die Toscane rijk is.

Genieten van typisch italiaans eten

Het eten in Italie is eenvoudig, maar wel heerlijk. Het wordt bereidt met verse ingredienten, zoals vis, groente en olijfolie. Denk aan de bekende Pizza en Pasta gerechten. Alles om heerlijk te genieten. Italianen weten wat lekker eten is, bezoek daarom vooral de kleinere restaurantjes in de kleinere dorpjes, om het echte Italiaanse eten te proeven.